sushi och modeillustratörer

Det har varit lite fullt uppe på senaste tiden, men det är inte så farligt. Jag har jobbat, upptäckt serien The Event (som man blir lite beroende av), haft sushikväll med R/H praktikanterna och fått besök av Elle France. Nå nej, det var inte mig de ville träffa, men de kom faktiskt till R/H butiken på Nylandsgatan då jag var i jobb där och fotade lite. Och idag och imorgon jobbar jag, så det kommer att bli en lugn helg. Ett tips för alla som kommer att vara i Helsinfors mellan 16.3 och 8.4 är New nordic fashion illustration utsällningen på Designmuséet, med bland annat Lovisa Burfitt, Laura Laine och Minni Havas.

16.03.2012 kl. 16:07

7 fakta

Jag har fått en blogaward av fina Ninah, vilket innebär att jag ska skriva 7 fakta om mig själv.

okej,

7 fakta om Lotta

1. Som många av mina närmaste vet, så tycker jag om popcorn. Äter popcorn typ 5 ggr i veckan. Jag ser alltid på film eller någon serie på kvällen (förutom de kvällar jag är social och umgås med andra människor) och då måste jag ha något att knapra på. Popcorn, alltså.

2. Jag gillar smycken med turkosa stenar. Jag har tyckt om de så länge jag kan minnas. Jag tror att det beror på att jag förknippar de med Grekland, som var mitt ultimata resemål som liten. Där fanns turkost vatten, delfiner, katter och hus med blåa dörrer. Hur bra som helst! Har ännu inte varit till Grekland.

3. Det här kanske låter konstigt, men jag tycker att jag är bra på att se på saker och ting ur ett objektivt synvinkel. Att se på förhållande och situationer, hur någon annan känner sig och så vidare på ett ganska objektivt sätt utan ta mina egna känslor i beräknande. Fast det kan ju hända att alla tycker att de själva kan vara objektiva men inte är det. Så jag kanske har fel. Men kanske inte!

4. Jag drömmer för det mesta orealistiska drömmar. På okända platser, med okända figurer och med människor som jag känner och inte känner. Ibland så är jag någon annan eller så är jag ett djur. Och ibland är jag inte ens med i drömmen, jag bara ser på drömmen som om det vore en film. Kanske därför jag är bra på att se på saker och ting objektivt? Eller så ser jag för mycket på film. Och jag berättar ganska ofta om mina drömmar till mina vänner.

5. Jag är superhungrig nu. Ska just äta.

6. Jag sover mycket. Minst 8 timmar per natt ibland över 9. Och jag kan ta tupplurer varje dag, utan att det påverkar min nattsömn. Jag tar inte tupplurer varje dag, men ganska ofta.

7. Jag kan vara väldigt nojig ibland när det gäller att jag skulle i misstag sårat eller gjort någon annan besviken. Till exempel, kanske jag har dragit ett skämt som kanske var lite småelakt och sedan i flera timmar vara orolig om han eller hon blev sårad.

Okej. det var 7 fakta om mig. Sedan ska man dela ut den här awarden till 15 andra bloggare, men som ni ser i min lilla spalt till höger med länkar till andra bloggar, så läser jag bara 9 bloggar av personer som jag personligen känner. Så alla ni i högerspalten - varsågod, ni får en blogaward av mig! Och om ni redan har fått en, så som Ninah, behöver ni inte skriva igen.
14.03.2012 kl. 17:27

helgen som var

Spenderades med Jonas. Vi gick lite på stan, kikade på utställningar vid Kiasma, spelade schack, tittade på Wes Anderson filmer, gick på födelsedagsfest, bakade paj, gick på loppis, promenerade lite runt i Kallio och åt spenatplättar, som Jonas är en baddare på att steka.


 Jonas tittar på serier vid Kiasma


och jag ska äta paj!
13.03.2012 kl. 16:59

Välkommen!

Nu har jag bestämt mig för att ge ratata en chans! Jag måste ännu fixa lite på layouten och så, men det  här får duga för tillfället. För att fira så kan vi lyssna på en gammal finis av Noah and the Whale"5 Years Time" by Noah and the Whale from IdeunB'z on Vimeo.

13.03.2012 kl. 14:42

I want to get the healthy glow of someone who goes consistently to the gym without actually having to go of course.

 bloglovin

Senaste kommentarer

23.03, 13:13kielisuudelma - språkkram av Lotta
27.02, 12:10kielisuudelma - språkkram av Ellen
29.11, 22:21white foxes av Josse
19.10, 19:23födelsedagskillen! av Maria och Hauke
10.10, 18:21arabia wärtsilä av Camilla