här sitter jag och väntar

Far och mor tog med sig mitt flyttlass till Åbo idag. Jag sitter på jobbet och önskar att jag också hade följt med. Men icke sa nicke, jag har fortfarande några dagar kvar på sommarjobbet, som är lugnare än vanligt. Så nu sitter jag här och väntar på att det ska bli onsdag och hoppas på att 6 dagar ska gå snabbt.

23.08.2012 kl. 14:41

fyndat och jobbat

De här senast dagarna känns det som jag har jobba hela tiden, stigit upp tidigt och jobbat tills det blivit mörkt. Fast det är ju bara en gång om året Kulturveckan och Juthbacka marknad. Under marknaden, som jag och mina systrar även sålde våra gamla kläder och grejor på, har jag fyndat en soffa! En fin soffa dessutom som passar bra till teakbordet och fåtöljerna och jag och pappa håller på att fixa upp. Även en liten, grön glasskål fick komma med mig hem.

 
18.08.2012 kl. 16:38

kakelspektakel

Läste i nyaste Elle Interiör om Marrakech Designs nya kakel sortiment som de har gjort tillsammans med arkitektfirman Claesson Koivisto Rune. Man kan placera kaklet i olika vinklar för att skapa nya mönster. Helt otroligt fina och jag hoppas de ännu finns till salu när jag bestämmer mig för att köpa en egen lägenhet/hus istället för att hyra. Finns i tre olika kakelmönster, men Dandelion är en klar favorit!

16.08.2012 kl. 13:32

lägenheten

Som jag tidigare har nämnt så har jag och Jonas flyttat ihop till en ny lägenhet på Humlegårdsgatan (eller jag flyttar egentligen inte dit förrän om cirka två veckor, men en hel del av mina grejor är redan där). Vi är väldigt nöjda med lägenheten och snart börjar det se riktigt fint ut också! De flesta möblerna är på plats, en eller två tavlor har hängts upp på väggen, böckerna har placerats i bokhyllan...ja, man kan säga att det börjar kännas mer och mer som hemma. Det som är det bästa är att inte längre behöva åka tåg i timmar för att träffa min pojkvän! Långdistans är jobbigt och det är så himla skönt att det snart är över. Ja, nu känns det bra!


12.08.2012 kl. 20:44

colorscape

Jag, Jonas, Ida och George (Idas finbesök från Minnesota) besökte Colorscape i Åbo. Svettigt var det, men värt ett besök! Och alla hade kamerorna framme, se Idas blogg för mera pics!

12.08.2012 kl. 20:29

29.7.2012

En solig sommarkväll hälsade Lisa och jag på Josefin och hennes nya lägenhet. Vin, cupcakes och mycket prat och skratt blev summakardemumma av den kvällen!


12.08.2012 kl. 20:21

shake it out!

Woopwoop! Arbetsdagen över och framför mig är 10 dagars ledighet i Åbo, flytt till Jonas och min gemensamma lägenhet, min födelsedag och förhoppningsvis soliga och lata dagar på stranden. Men först ett besök till Josses nya lägenhet!


29.07.2012 kl. 20:05

glassiga dagar

En uppdatering är på sin plats! Jonas har cyklat ända från Åbo hit till Nykarleby, så jag har hängt med honom typ hela tiden från förra veckans fredag till tisdag kväll då han tog bussen hem. Vi har gått på gammaldags torg, ätit glass, besökt Kovjoki jernvägs station, haft grillkväll i regn och sol, promenerat, gått på utställningar, ätit glass igen och tagit en lonkero på Tullmagasinet.


Glass vid ån!


vita tygskor


En trött Kajsa i en rolig sovposition


Jonas och pappa körde loket Laura. Tummen upp!
25.07.2012 kl. 22:59

Jonathan Johansson och Burning Hearts

Igår var de åter dags för After Eights årliga Jakobs Dagar konsert. I år bjöd de på Burning Hearts, otroligt bra band som det lönar sig att hålla koll på, de blir bara större och större. Lisa, Julia, Josefin och jag köpte alla varsin Burning Hearts tygkasse eftersom den var så fin. Som huvudartist uppträdde Jonathan Johansson. Han har väldigt vackra texter som kombineras med najs elektronisk/pop musik. Dessutom är han ju en fröjd för ögat och har en sån där mysig dialekt. Vi fick dessutom en signerad affisch av honom! Summakardemumma så var kvällen väldans bra!


På After Eights innegård innan spelningen. Då bjöds det på kaffe, te, smoothies, kanelbullar och kokosbollar.


Josse köpte kaffe och kanelbulle


Och så började Burning Hearts spela
Julia fotar med Dianan och Lisa lyssnar
Josse med kameran


publik


Därefter steg Jonathan Johansson på scen och det blev plötsligt mer folk i publikenDet var den kvällen!
20.07.2012 kl. 12:40

från Paris till Rom

Ja, ni minns väl Woody Allens Midnight in Paris? En väldans fin film som visar Paris från stadens bästa sida. Det var en sådan film som man blev positivt överraskad över hur bra den var. Nu har Woody Allen begett sig till Rom med filmen To Rome with Love, och denna förväntar jag mig att var minst lika bra som Midnight in Paris. Dessvärre är Woody själv med i filmen och jag tycker att han kan vara en aning irriterande. Men kanske det funkar ändå.


17.07.2012 kl. 11:37

telefonpics

Som sagt var jag i Åbo under helgen och hängde mest med Jonas och Julia. Vi har gått på loppisrunda på jakt efter nya möbler, ätit pizza i tre dagar på rad och dansat loss på Dynamo.


16.07.2012 kl. 14:45

fredag den trettonde

Idag är det fredag, förvisso den 13e, men inte desto mindre fredag för det, dessutom är det en ledig fredag och med en ledig, hel helg i Åbo framför mig! Vinrödsflaskan är köpt, jag lyssnar på Jonathan Johansson (som jag kommer att se nästa vecka! woopwoop!) och snart kommar Jonas hem. Najs!

13.07.2012 kl. 16:01

spets och blommor

Blommor och spets så att det föreslår! Om jag vid något tillfälle skulle gå på en gala inom snar framtid skulle en klänning från t.ex. Elie Saab inte kännas helt fel.


Dolce & Gabbana F/W 2012


Elie Saab Couture fall 2012


Elie Saab Couture fall 2012
Elie Saab couture fall 2012


10.07.2012 kl. 11:15

jordgubb och rabarber


Pia och jag kokar jordgubbs- och rababarbersylt. Nami!
09.07.2012 kl. 19:21

I want to get the healthy glow of someone who goes consistently to the gym without actually having to go of course.

 bloglovin

Senaste kommentarer

23.03, 13:13kielisuudelma - språkkram av Lotta
27.02, 12:10kielisuudelma - språkkram av Ellen
29.11, 22:21white foxes av Josse
19.10, 19:23födelsedagskillen! av Maria och Hauke
10.10, 18:21arabia wärtsilä av Camilla