arabia wärtsilä

Jag fick för en tid sedan en söt liten kaffekopp med tillhörande fat från Arabia Wärtsilä från 1960. Jag har därefter spanat efter flera fat och koppar från samma serie, men har inte sett till några fler. Jag är till och med osäker på vad porslinserien heter, möjligtvis Riikinkukko. Det enda som jag är säker på att det är Raija Uosikkinen som har formgett serien. Men om någon därute har tips på vad serien heter (ja, jag har redan googlat) och/eller möjligtvis sett till den på ett loppis eller så, säg till!

08.07.2012 kl. 11:11

viskonsert, vernissage och loppisrace

Igår var det mycket på gång vid Kuddnäs. Ja, i alla fall mer än vanligt. Till Eino Leino dagens ära hade vi en viskonsert med en akustik duo, lillasystern Pia hade en vernissage och på kvällen var jag till Purmo på loppisrace med Lisa, Josse och Anna. Jag sökte efter en lampa, en mini teakbyrå, en fin teburk och koppar och fat till en 60-tals porslinserie som jag samlar på. Hittade dessvärre inget av detta. Däremot köpte jag  ryps- och citronolja, saft och godis. Eftersom jag var trött och typ svettades ihjäl så var jag inte så tålmodig med att gå runt och gräva efter fynd. Istället hade jag världens sämsta b-humor.

Anna och Lisa är koncentrerade på loppisföremål och Josefin är väldans glad!
07.07.2012 kl. 14:08

MacGyver multitool!


haha!
05.07.2012 kl. 22:32

blommigt

Igår och idag har jag ledigt. Under gårdagen var jag med mamma och gick lite på stan. Med oss hem hade jag ett par springskor, blommig klänning och en biljett till Jonathan Johansson på After Eight, medan mamma ett hade ett set med blommor. Mitt projekt med fåtöljerna som jag tog upp igen igår,  fortsätter idag och jag hoppas innerligt på att bli färdig inom cirka en månad. Dessutom tänkte jag, om jag hinner och känner mig inspirerad, ta fram mina oljefärger idag och börja måla. Så på det viset ser mina lediga dagar ut.
05.07.2012 kl. 10:01

en teckning

Nu är jag tillbaka i Nykarleby efter två veckor i Åbo. De senaste dagarna har jag mest varit med Jonas, gått på cafe, signerat kontraktet för vår lägenhet, varit på vernissage och ätit mig mätt på brunch. Nu sitter jag på jobb igen och det är helt okej. Nu är det ju juli så nu borde väl sommaren börja på riktigt, min syster är här och min kära vän Lisa har återvänt från USA. Och nästa vecka är det loppisrace som jag ser fram emot. Helt bra, med andra ord!

Jag hittade två foton från barnlägret. Vi ledare fick fina teckningar av barnen, jag fick en prinsessa som hänger på kylskåpet här på jobbet.01.07.2012 kl. 12:24

randigt

Jag har köpt min första randiga Marimekko t-skjorta! Möjligtvis hade jag en då jag var två, men det minns jag inte längre. En rosa och mörkgrå fick det bli. Det hör väl antagligen till varje finländares garderob att äga en randig Marimekko skjorta.

27.06.2012 kl. 09:49

sommarresa med dior

Det här muliga sommarvädret gör mig deprimerad och får mig att längta bort. Jag är väl medveten om att det bara är juni och att vi har två sommarmånader kvar, troligen med finare väder framför oss. Men ändå. Jag skulle idag gärna hoppa på ett flyg till t.ex. Paris, Rivieran, Budapest eller Sicilien. Eller något ditåt. Den här videon, en reklamsnutt för Dior Addict, får mig mer att sukta efter en resa än att köpa parfymen.

27.06.2012 kl. 09:42

home is wherever i am with you

Hipp Hurra, nu har Jonas och jag hittat en lägenhet i Åbo! Den ligger på Humlegårdsgatan och vi får flytta in den 1.8. Nu sitter jag och kollar på bloggar och söker inredningsinspiration. Om någon har tips på någon bra inredningsblogg får ni gärna säga till!26.06.2012 kl. 10:05

de senaste dagarna

Jag tänkte dela med mig av några foton som är tagna under den senaste tiden med telefonen


Jag beställde pockets från Adlibris (3 för 9,90!) och på jobbet åt vi hemmagjorda hamburgare

På jobbet målade vi bänkar, en aning mer fysiskt tung arbetsdag än vanligt, och sedan tog jag tåget till Åbo för hälsa på snyggingen Jonas

Ellen blev färdig formgivare och fick en liten present och jag klippte pannlugg

Jag träffade Julia och vi gick lunch och kaffe


Jag och Jonas på promenad och Jonas på Jopon

På midsommarafton solade och picknickade vi barfota i parken och på kvällen drog
jag på mig
klackaskorna och fortsatte midsommarfirandet vid en åbåt

23.06.2012 kl. 15:26

Blue

Flickorna i First Aid Kit har kommit ut med en ny video som är finfin! Sången och texten är också, som vanligt, superfin. Kolla själv, vetja!

21.06.2012 kl. 09:51

torsdag

Ja, nu var andra barnlägret slut och imorgon är jag ledig. Skål på den du! Jag hade i ett tidigare inlägg lagt upp några bilder inspirerade av The Great Gatsby och via Ninahs blogg hittade jag trailern till just samma film, som jag i samma inlägg nämnde. Det visar sig att den kommer ut vid julen och vad jag har sett av trailern, verkligen värd ett biobesök. Dessutom är söta Carey Mulligan i en av huvudrollerna och inte är det något fel på Leonardo DiCaprio och Tobey Maguire heller.
14.06.2012 kl. 17:46

småbarn och finska pensionärer

Vi har haft fullt upp på jobbet under de senaste dagarna med ett barnläger och jag har återigen insett att jobba med barn är inte riktigt min grej. Och jisses vad det tar på krafterna! Jag har varit redo att gå och sova redan kl 20 de senaste dagarna. Under helgen har det inte varit något läger, men däremot har vi idag haft en busslast med finska pensionärer från Jyväskylä.  Nästa vecka drar vi igång med ett nytt läger, så det lär inte bli så många uppdateringar inom den närmaste tiden. Men låtom oss glömma det ett tag och istället se på denna trevliga video!
10.06.2012 kl. 20:01

ett sommarprojekt

Okej. Det här med bloggpaus gick ju inte så bra, det blev endast en veckas paus. Jag tänkte att jag inte skulle stressa mig själv i sommar med att blogga och att undvika att läsa så mycket bloggar, men det går ju åt skogen hur som helst.

Jag ville bara lägga upp ett inlägg om vad jag har sysslat med de två senaste dagarna. Det är så att mamma och pappa har haft ett par jättefina fåtöljer i vårt båthus, som mormor och morfar vid köpte vid Asko i Vasa 1961. Dessutom har vi ett matchande soffbord i teak med det, ungefär lika gammalt. Fåtöjerna är i gott skick, inte ett endaste litet hål på hela tyget, men dessvärre har skummgummit inuti smulats sönder i småbitar och missfärgat tyget. Med hjälp av pappa har vi skruvat ner fåtöljerna i bitar och pillat och plockat upp hundratals stift för att ta av tyget. Jag har fått av tyget helt från den ena fåtöljen, och håller på med den andra. Vid något skede ska soffbordet slipas och oljas.  Det lär ta en tid innan det blir helt färdigt, men jag hoppas på att allt är klart till hösten. Vi håller tummarna och hoppas på det bästa!fina grejer, eller hur?
06.06.2012 kl. 17:57

paus

Jag tror att jag ska ta en paus med bloggandet, över sommaren eller så. Kanske jag slutar helt. Vi får se.
31.05.2012 kl. 09:30

Jag hittade Birgit!


på ebay
29.05.2012 kl. 19:42

I want to get the healthy glow of someone who goes consistently to the gym without actually having to go of course.

 bloglovin

Senaste kommentarer

23.03, 13:13kielisuudelma - språkkram av Lotta
27.02, 12:10kielisuudelma - språkkram av Ellen
29.11, 22:21white foxes av Josse
19.10, 19:23födelsedagskillen! av Maria och Hauke
10.10, 18:21arabia wärtsilä av Camilla