på arbetsresa

På måndagkvällen ringde Hanna (designern på R/H) och frågade mig om det passar att jag tar båten över till Stockholm följande dag för att föra R/Hs vinterkollektion till Stockholms pressdagar. Joo, det passade mig bra. Så på tisdagkväll hoppade jag på båten och på onsdagmorgon anlände jag till Stockholm. Först lite jobb och lite springades hit och dit, och därefter fritid på stan. Jag gick runt i butikerna, shoppade lite, åt lunch ute i solen, gick lite till i butiker och tog sedan mig tillbaka till Viking Line. Inte så dålig arbetsdag!


på Drottninggatan


prövade snygga, skyhöga skor på Topshop. Men de fick lämna kvar på butikshyllan


däremot köpte jag bland annat en majblomma av en liten tjej
19.04.2012 kl. 16:46

allting går så fort

Jag har bara två veckor kvar på R/H. Tiden går så fort att man inte riktigt hänger med. Jag har jobbat en hel del under senaste tiden och under helgen umgåtts med Jonas. Vi gick på stan, jag köpte ett par nya jeans, vi gick på bio och promenerade. Nu känner jag mig lite tung i hjärtat för att vi inte ses förrän jag far till Åbo om två veckor och för att jag därefter far till Nykarleby inte vet hur många veckor det tar tills vi ses igen. En del av mig tycker det är bra att vara i Nykarleby under sommaren, men egentligen vill jag stanna här i Helsingfors eller Åbo hela sommaren. Dessutom känner jag mig spänd när jag tänker på att snart är det 27e, vilket betyder att jag får veta om jag har sluppit in till taiken eller inte. Om jag inte har så har jag ingen aning vad jag ska göra.
16.04.2012 kl. 12:57

påsklovet

...firades i Nykarleby. Jag tog mest lugnt, badade bastu, tittade på film, läste och åt mycket choko. Så där som påsklov brukar vara. Under helgen hämtade jag också en ny app, Instagram, till min telefon. Och här är ett några pics som jag tog under påsken:


Nybakat bröd


Vide Lee


sträckläsning!


Maria plockar videkissor


Här är en annan trött kisse, Casper


Julia kör till Jeppis


Tog en öl på O´Learys


Kajsa!
11.04.2012 kl. 14:08

låt påsklovet starta!

Idag är jag åter igen i R/Hs Minishop, så om ni har vägarna förbi hälsa gärna på. Idag är jag på riktigt bra humör! Direkt efter jobbet hoppar jag på tåget till Åbo, träffar Jonas och imorgon startar påsklovet med att köra upp till Österbotten med mina kära systrar. Och i Nykarleby väntar resten av familjen, katterna och bastu, plus ett och annat chokoägg kan jag tro. Under påskhelgen träffar jag troligtvis också upp med mina kära Nykarleby tjejer för att sitta och skvallra om allt möjligt. Jag får träffa nästan alla mina favoritpersoner (och katter) inom 6 dagars lopp äta mammas mat och gå i bastu. Vad kan vara bättre än det?


pic from tha shop
04.04.2012 kl. 12:52

första helgen i april

I helg var jag i Helsingfors och Jonas kom på besök. Här poserar han i den bästa Giorgio Armani modellpose han kan :)
På lördag gick vi på en utförsäljning där de hade bland annat Fred Perry, Wrangler, Svea, Elvine m.m. Inte riktigt i min stil, men jag hittade på par shorts från Wrangler och fick en sjal på köpet!Sedan gick vi på kaffe till en pop-up cafe som bara finns under kulturhuvudstadsåret, om jag minns rätt.Jag köpte blåbärspaj och kaffe. Senare på mot kvällen åt vi sushi och kollade på Donnie Darko.


Nästa dag gick vi på en söndagspromenad och besökte designmuseet som hade en utställning med nordiska modeillustratörer (som jag tipsade om i ett tidigare inlägg). Jag fick inte fota inne på museet,
men det är värt ett besök!


Vi fick syn på vårens första blommor!


Här bjuder jag på en bild av Jonas och mig. Jag har jättemånga foton av honom och han av mig, men inte så många på oss båda tillsammans. Man ser alltid så konstig ut om man tar foto sådär på sig själv. Vanligtvis är mina leende inte så stela och Jonas inte så allvarlig, men så kan det gå!03.04.2012 kl. 15:38

det var en gång....

En av vårens bästa tv-serier är utan tvekan Once upon a time. En serie som blandar både verkligheten och kära gamla sagor med en extra tvist till en spännande historia. Rekommenderas varmt om du inte redan har upptäckt den!
02.04.2012 kl. 19:47

sommarlängtan

fick plötsligt väldigt stor längtan efter sommaren. Kanske den här videon har lite med saken att göra
29.03.2012 kl. 23:46

aldrig nöjd

Nu ska jag dela med mig av ett väldigt ytligt och typsikt i -lands problem. Nämligen hår, något som de flesta kvinnor har en hatkärlek till. När det gäller mitt hår så är jag omöjlig. Om jag har det kort ska det vara långt, om det är blond ska det vara något annat, är det si ska det vara så. Nu just har jag en period när jag skulle vilja ha det här håret:Fint, eller hur? Rött är otroligt fin hårfärg, och jag hade rött hår senaste vinter. Då såg jag ut så här:Ja, det var ju väldigt fint och så, speciellt direkt efter frissa besök, som på den här bilden. Men rött hår kräver så mycket frissa besök och omskötsel för att hålla just den nyansen jag ville ha. Och nej, det orkade jag bara inte med. Men helst av allt, som jag alltid velat ha, men troligen inte kommer att ske (inte naturligt iaf) är det här:Brigitte Bardots vackra, långa blonda hår. Ibland överväger jag extansions bara för att prova på hur det är med riktigt långt hår (för mitt slutar att växa där vid axellängd), men jag vet att jag skulle ångra mig tusen gånger om.

suck.29.03.2012 kl. 00:22

en helg i Åbo

Jag spenderade åter igen några dagar i Åbo med världens bästa Jonas. Vi gick på 3+1 päivät, och köpte skumpa med kaffe (fin kombo) och träffade Julia. Vi cyklade till Skanssi och Jonas köpte en vårjacka. Vi promenerade längs ån och Jonas bjöd mig på middag vid Tintå.


Här är Jonas! Jag har lite fastnat på att fota med min telefon efter jag laddade ner Vignette appen som fotar med lite vintagestil. Både den här och de fotona i de två tidigare inläggen är fotade med Vignette
27.03.2012 kl. 12:17

R/H fest

Igår jobbade jag och de andra RH praktikanterna, Emma och Kati, hela dagen med att städa, dekorera och fixa mat till R/Hs fest. Vi kom tidigare till jobbet och blev färdig med allt 30 minuter innan festen började, så jo, en aning stressad dag. Men det var det värt, för jag måste säga att resultatet blev lyckad - gästerna gillade våra dekorationer med djungel tema och maten, som var lite coctail plock i tapas stil, gick bra åt. Vi är hur bra festfixare som helst! När klockan blev halv tolv gick jag hem och typ stupade i säng.Riikka, som tidigare var praktikant på R/H, Kati och Emma

Fåglar som hänger i taket och djungeldjur på väggen

Jag och Emma
24.03.2012 kl. 12:36

en liten groda

Under den här veckan jobbar alla praktikanter som myror för att förbereda en fest för R/Hs nära och kära. Vi praktikanter håller i trådarna för festen, som har temat djungel. Igår ritade vi lite djungeldjur som ska upp på väggen och idag vek vi grodor och fåglar


små partygrodor!
20.03.2012 kl. 19:23

nytt i smyckeskrinet

Under helgen har jag hittat lite nya smycken

Silverringen med turkos sten hittade jag på Stella the Brave

Jag brukar använda min mammas gamla guldkedja, men har inte haft något hängsmycke att sätta på kedjan. Idag gick jag och Emma på Vallilas kirppis och hittade den här snäckan för 4 euro. Bra köp!
18.03.2012 kl. 15:06

filmtips!

Inför söndagen kan jag tipsa om en bra söndagsfilm. Det här är en gammal feel good film som jag inte hade sett på evigheter, men som jag häromdagen tänkte att den borde jag se på nytt igen. Och den var lika bra nu som då! Filmen heter "A league of their own"
som berättar om ett kvinnligt baseball lag under 1940-talets USA. Då alla manliga professionella baseballspelare drog ut i krig, och amerikaner inte kan leva utan baseball, samlade man ihop de bästa kvinnliga spelarna man kunde hitta runt om i landet för att spela i all american baseball serien. I rollerna ser man bland annat Geena Davies, Tom Hanks och Madonna. Man blir nästan lite sugen själv på att spela lite!
17.03.2012 kl. 23:00

lördagsjobb

Jag jobbar på butiken idag och har på mig en jeansjacka i jungelprint från R/H:s sommarkollektion. Jepps, det var allt för idag!

17.03.2012 kl. 15:46

fredagsmusik

16.03.2012 kl. 21:22

I want to get the healthy glow of someone who goes consistently to the gym without actually having to go of course.

 bloglovin

Senaste kommentarer

23.03, 13:13kielisuudelma - språkkram av Lotta
27.02, 12:10kielisuudelma - språkkram av Ellen
29.11, 22:21white foxes av Josse
19.10, 19:23födelsedagskillen! av Maria och Hauke
10.10, 18:21arabia wärtsilä av Camilla